Садівникам

Закатуємо огірки за бабусиним способом: Сімейний рецепт

Всім привіт, на цей раз поговоримо про закрутки огірків. Варіантів їх закрутки існує величезна безліч. Сьогодні я покажу вам цілих 2 рецепта закручування огірків.

Перший рецепт не так складний, але з другим потрібно буде повозитися. Розрахунок інгредієнтів на одну трилітрову банку даю в середніх пропорціях. Все залежить від розміру огірків.

Закручування огірків на зимуЗакрутка огірків на зимуПервый(простий) рецепт:Необхідно заздалегідь підготувати інгредієнти : Огірки – 2.5 кг Хрін – 1 аркуш.

Кріп – 2 парасольки.Листя вишні і смородини по 2 листочка.Лавровий лист – 2 шт.

Часник-3-5 зубчики.Перець горошком – половина чайної ложки.Сіль – 2 столової ложки.

Цукор – 1 столова ложка.Оцет – 2 столові ложки.Сіль для замочування – 3 соловой ложки.

Виготовлення солоної води для замочування – З рецепту 3 столові ложки на 1 літр води. Промиваємо огірки під холодною водою, кладемо в воду для замочування на 1 день.На наступний день стерилізуємо банки, промиваємо все листя , почистимо часник і укладаємо в банку.

На дно ми укладемо – кріп, листя вишні і смородини, лавровий лист, розрізані навпіл зубчики часнику і перець. Потім викладаємо огірки.Для приготування розсолу – Вимірюємо літр води, закидаємо в неї сіль і цукор, і розмішуємо до однорідного стану(розчинення).

Заливаємо отримані розсіл в банку з огірками і доливаємо води до країв. Закриваємо і залишаємо постояти два дні.Після двох днів зливаємо розсіл з огірків в каструлю і ставимо на вогонь.

Необхідно довести його до кипіння, а потім знову залити в банку. Потім додамо оцет. Закатуємо і накриваємо товстою ковдрою.

Закрутка огірків за домашнемуЗакрутка огірків за домашнемуВторой рецепт(трохи складніше)Необхідно заздалегідь підготувати інгредієнти : Огірки – 2.5 кг Хрін – 1 аркуш.

Кріп – 2 парасольки.Стовпчики кропу – 2 шт. Листя вишні і смородини по 2-3 листочка.

Лавровий лист – 2 шт. Часник 3-4 зубчики.Перець чорний горошком-щіпка.

Перець духмяний горошком – 4-5шт.Сіль – 100 грам.Кипяченная вода – 2 літри.

Моєму огірки, потім замочимо їх на кілька годин у заздалегідь прокип’яченої і охолодженої води.Кладемо на дно банки хрін, кріп, листя вишні або дуба, часник і обидва перцю з рецепту. Приправляємо все зверху сіллю.

Заливаємо охолоджену кип’ячену воду, практично до краю. Закриваємо кришками(одноразовими). Перевертаємо пару раз банку щоб сіль поширилася по всьому вмісту.

Банки можна прибрати в льох. Будьте акуратні, коли огірки будуть кваситься з банок витече трохи води. Виходять дуже смачні огірки.
Приємного апетиту мої друзі

Related posts

Leave a Comment